Nederlanders en besparen: als we ergens goed in zijn, dan is het wel letten op ons geld. Of je nu een zelfstandig ondernemer bent of wanneer je particulier geld wilt sparen: een van de dingen waar je flink geld op kunt besparen is je energierekening. Vooral zelfstandige ondernemers en mkb’ers weten echter niet zo goed waar ze moeten beginnen wanneer het gaat om geld besparen op het gebied van energie zakelijk. Wij zouden Sterkeprijzen.nl niet zijn wanneer we niet de beste tips voor je hadden verzameld waarmee je zo min mogelijk hoeft te betalen voor je zakelijke energie. In dit artikel geven we je drie tips omtrent geld besparen op je zakelijke energierekening.

Blijf zakelijke energie vergelijken voor beste deal

De eerste tip is een tip die veel mensen uiteindelijk niet doen en dat is het vergelijken van zakelijke energie. Veel ondernemers blijven hangen bij een energieleverancier wanneer ze tevreden zijn met wat ze krijgen. Zij hebben vaak niet eens door dat wanneer het energiecontract automatisch wordt verlengd ze veel meer per maand moeten betalen voor zakelijke energie. Dat is zonde van je geld. Daarom raden we je aan om ieder jaar, of in ieder geval na ieder energiecontract, opnieuw te beginnen met energie vergelijken voor de zaak. Op die manier betaal je namelijk altijd de laagste prijs. Bij zo’n vergelijking worden alle deals op een rij gezet waarbij je de goedkoopste aanbieding kunt scoren. Dit hoef je overigens niet zelf te doen; op Minder.nl vind je een zakelijke energievergelijker waarmee je binnen no time weet welke aanbieding het beste bij jou past.

Begin zelf met energie opwekken

Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt in het kader van goedkope energie is je eigen groene stroom opwekken. Met behulp van bijvoorbeeld zakelijke zonnepanelen wek je je eigen gratis stroom op. Deze energie is gratis omdat je de stroom opwekt uit natuurlijke bronnen, in dit geval de zon. De reden dat de meeste ondernemers niet direct aan deze tip denken, is omdat je eerst moet investeren in zakelijke zonnepanelen. Hoewel zonnepanelen de laatste jaren flink goedkoper zijn geworden, hangt er nog steeds een aardig prijskaartje aan. Hierbij moet je echter wel weten dat je de investering al binnen enkele jaren er uit hebt. Omdat je al die tijd gratis energie ‘maakt’, hoef je daar niets meer voor te betalen en verdien je de kosten van de zonnepanelen weer terug. Zodra de investering er helemaal uit is, profiteer je dus van volledige gratis energie. Ideaal!

Let op opzegtermijn en einddatum energiecontract

Tot slot nog een hele eenvoudige tip waarmee je flink wat geld kunt besparen op je zakelijke energie. Let bij het afsluiten van een energiecontract al op de opzegtermijn én de einddatum van dat contract. Waarom je dat moet doen? Heel simpel: ieder energiebedrijf hanteert een eigen opzegtermijn. Zeg je je energiecontract te vroeg op dan krijg je te maken met een zogeheten opzegboete. Dat is een bedrag dat je moet betalen voor de energie die je nog had af moeten nemen tot de einddatum. Dit bedrag kan flink oplopen en dat wil je natuurlijk niet. Check daarom altijd wanneer je opzegtermijn begint, zodat je op tijd kunt beginnen met overstappen. Hierbij moet je overigens ook niet te laat zijn, want er is ook een einddatum aanwezig. Is de einddatum verstreken, dan wordt het zakelijk energiecontract stilzwijgend verlengd. Je raadt het al: dit gebeurt tegen hoge verlengingstarieven waardoor je altijd veel meer betaalt dan wanneer je op tijd was geweest met het overstappen van energieleverancier.