De voorjaarsvakantie komt er bijna aan. Dat is vaak het moment dat bij veel mensen de jaarlijkse wintersport kriebels weer oplopen. Lekker van de piste sjezen en genieten van het zonnetje en de glinsterende sneeuw, en na afloop natuurlijk met z'n allen naar de bar voor de après-ski! Heb je buiten het seizoen om ook zin in wat après-ski gezelligheid? Dan geef je toch gewoon een feestje thuis of in een gehuurde zaal met als thema Après-ski? Met deze tips organiseer je het leukste après-ski feest zelf!

Sneeuwmachine huren

Een après-ski themafeest kan het hele jaar door gegeven worden. Nu hoor ik je denken: maar in de zomer ligt er toch helemaal geen sneeuw? Klopt. Maar je kunt tegenwoordig voor hele sterke prijzen een sneeuwmachine huren. En het mooie aan een sneeuwmachine is dat je zonder problemen in een sneeuwbui kunt staan dansen en sjansen. Je blijft tenslotte warm en droog (tenzij het bier regent in plaats van natte sneeuw). Je kunt op verschillende manieren een sneeuw effect creëren. Je kunt kiezen voor een serieuze, professionele sneeuwmachine, dit is uiteraard wel de duurste optie. Er zijn ook hele betaalbare sneeuwmachines die perfect zijn voor kleine feestjes in de tuin. Genoeg keuze om jou en je mede Après-skiërs in jullie sneeuwbehoefte te voldoen!

Goede aankleding

Zorg voor een goede Après-ski aankleding. Online en in feestwinkels vind je genoeg accessoires om jouw feestje om te toveren tot Seppi's Skihütte. Je hebt vast nog wel ergens een paar oude ski's en snowboards in de garage staan die je kunt gebruiken als aankleding. De sneeuwmachine zorgt natuurlijk ook al voor de perfecte wintersfeer. Regel een boomstam met spijkers zodat je gasten een potje kunnen Spijkerslaan! Dit hilarische spel verveelt nooit en wordt na elk biertje of glaasje glühwein moeilijker (en daardoor alleen maar leuker). Vraag iedereen verder natuurlijk in thema te komen. Je zou bijvoorbeeld een prijs kunnen weggeven voor degene met het lelijkste skipak. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De beste (Spotify) DJ ben jij!

Met Spotify kan iedereen de rol van de DJ overnemen. Op het streaming platform zijn tal van de beste Après-ski knallers aller tijden beschikbaar. Zo kun je zelf een goede feest lijst samenstellen met jouw favoriete hits. Ook is er ruimte voor verzoekjes van je gasten, en dat maakt elk feestje natuurlijk nog leuker. Heb je even geen inspiratie? Gelukkig zijn er tal van afspeellijsten op Spotify samengesteld door anderen met de beste Après-ski muziek. Of je nu kiest voor een professionele DJ of een kant en klare afspeellijst, je kunt ervan uit gaan dat er flink gedanst gaat worden.