Wow! Ik ben zwanger van ons derde kindje. Na twee meisjes zou het toch fantastisch zijn als we nu een jongetje krijgen. Onze dochters kijken enorm uit naar de komst van hun broertje of zusje en het maakt ze niets uit wat het wordt. Gelukkig maar. De oudste heeft het vermoeden dat het een jongetje wordt.

Gaan we er nog een keer voor?

Als het aan mijn man had gelegen was het wel prima zo, twee gezonde dochters. Toch wil ik graag nog een kindje. Onze oudste dochter is 4 en de jongste 2 jaar. Tijdens een weekendje Antwerpen praten we s ’avonds nog wat na en begin ik over een derde kindje. Dit is niet de eerste keer dat ik hier over begin. Een paar maanden geleden vroeg ik aan mijn man of hij nog een derde kindje zou willen en was zijn antwoord stelling ‘nee, het is mooi zo’. Verder ben ik er niet meer over doorgegaan of over begonnen. Tot die avond dus.

Gezellig kletsen we wat na en binnen de kortste keren begin ik over een derde kindje. ‘Ja’ zegt hij heel luid en duidelijk. Ik zou toch heel graag nog een kindje willen. Ik wist niet wat ik hoorde en sprong een gat in de lucht. Weet je het heel zeker, vraag ik nog. We gaan er nog een keertje voor!

Zo gezegd, zo gedaan

De eerste zwangerschap verliep heel makkelijk. Ik had geen enkele zwangerschap kwaal en voelde me fantastisch. Mijn buik groeide netjes en de bevalling ging uitstekend. De tweede zwangerschap ging ontzettend snel omdat ik voornamelijk met mijn oudste dochter bezig was. Mijn buik groeide netjes en had wederom nergens last van. De bevalling ging iets moeizamer. Tijdens het breken van mijn vliezen wilde ze dat ik mij omdraaide om de weeën te stimuleren. Eenmaal omgedraaid (op handen en knieën) ging het heel snel. Met een zeer ongemakkelijke positie is onze middelste dochter geboren. Bij de derde zwangerschap was ik binnen 1 maand zwanger van ons derde kindje. De tijd vloog voorbij en voor ik het wist was onze zoon er. Alleen de zwangerschap kwaaltjes die ik had, kende ik niet van de vorige keren. Al vanaf het begin was is heel erg misselijk en hing ik elke ochtend boven de wc. Na 10 weken verdween deze misselijk gelukkig en had ik daarna alleen nog erg last van mijn borsten. Al snel moest ik over naar een andere bh. Op internet zocht ik ‘bh grote maten’ en kwam uit bij meyer mode. Hier hadden ze bh’s in allerlei soorten en vooral grote maten. Als je zwanger bent wil je namelijk niet gelijk een voedings bh’s aanschaffen. De bevalling duurde wel geteld 3 uur. Het voordeel is dat je alles snel gehad hebt maar het nadeel is dat ik enorme naweeën had. Deze waren nog 100 keer pijnlijker dan de hele bevaling. Ons gezin is compleet. Twee mooie dochters en een super vrolijk mannetje.