Er worden constant nieuwe technologieën uitgevonden in vele verschillende industrieën. Wanneer je zelf een bedrijf hebt ben je misschien ook wel aan het innoveren. Helaas heeft elk bedrijf ook te maken met potentiële inbraken. En inbrekers gebruiken nieuwe technieken en apparaten om huizen en winkels binnen te komen. Daarom is het belangrijk voor alle bedrijfseigenaren om regelmatig hun beveiligingssystemen te updaten. Als het gaat om beveiligingssystemen zijn er verschillende opties. In dit artikel bespreken we daarom de beste soorten beveiligingssystemen voor je bedrijf.

Mistmachines

Een zeer origineel maar ook erg effectief beveiligingssysteem is een mistmachine. Mistgeneratoren zijn een manier van beveiligen waar een inbreker in een klap door gigantisch dikke mist zal zijn omgeven wanneer hij in de winkel of huis een inbraak probeert te plegen. Op deze manier kan hij geen kant op aangezien hij totaal gedesoriënteerd is. Als een inbreker al in de winkel is zal deze vaak gevangen worden aangezien hij gedesoriënteerd is en niet weet hoe hij de winkel weer uit zal komen. Maar vaak wordt de mistmachine al geactiveerd wanneer de inbreker nog binnen probeert te komen. De dikke mist zal het onmogelijk maken om de weg naar kostbaarheden te vinden en er dus voor zorgen dat de inbreker wegblijft.

Alarmsystemen

De meeste mensen zijn bekend met alarmsystemen maar ze komen natuurlijk in vele verschillende vormen en maten. Elk alarmsysteem heeft zo zijn eigen werking en techniek. Zo heb je bijvoorbeeld alarmsystemen die afgaan en gigantisch veel herrie maken. Inwoners van het huis of zelfs de buren zullen dan op de hoogte zijn dat er een inbraak gaande is. De inbreker zal waarschijnlijk vluchten. Maar er zijn ook stille alarmsystemen waar de inbreker niet eens merkt dat het alarm afgaat. Maar de hulpdiensten worden ingeschakeld door het alarm. Op deze manier zal de inbreker gevangen worden.

Beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s hebben verschillende functies. Ten eerste zullen ze mogelijke inbrekers afschrikken. Niet alle inbrekers komen namelijk midden in de nacht met een masker op. Vaak zijn er inbrekers die vanuit plotselinge ingeving handelen. Maar dat is natuurlijk onmogelijk zodra ze zien dat ze zullen worden opgemerkt door een beveiligingscamera’. Daarnaast kan een beveiligingscamera natuurlijk ook beveiligers of de hulpdiensten inschakelen. Er zijn tegenwoordig camera’s met een motionsensor die het alarm af laten gaan als er iemand in de winkel is op een tijdstip waar er niemand in de winkel zou moeten zijn. Een combinatie van verschillende alarmsystemen is waarschijnlijk de beste optie.