De scholen zijn weer begonnen, men is weer volop aan het werk. Eigenlijk is nu de ideale tijd om even op vakantie te gaan. Als je dat kunt permitteren natuurlijk. Misschien moet je wel gewoon werken, of heb je kinderen op school. Dan wordt het helaas lastig. Maar mocht je in de gelegenheid zijn om nog even een weekje weg te gaan, raden we Turkije zeker aan. Het is daar eigenlijk nog altijd heerlijk weer. Het jammerlijke is natuurlijk het coronavirus. Turkije staat op dit moment op oranje, wat inhoudt dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Nederlanders moeten ook tien dagen in quarantaine als ze thuis komen.

Mocht je in (de buurt van) Duitsland wonen, dan heb je misschien meer geluk. Daar is het reisadvies namelijk nog niet negatief. Het enige dingetje is dat je binnen 48 uur voor vertrek moet zijn getest op corona. Uiteraard moet de uitslag hiervan negatief zijn. Zou je dus heel graag naar Turkije willen, dan raden we je aan om via Duitsland te vliegen. En dat hoeft absoluut niet duur te zijn!

Waar kun je vandaan vliegen naar Turkije?

Vliegtickets Turkije boek je bijvoorbeeld vanaf Keulen. Zo vlieg je voor ongeveer 81 euro van Keulen naar Istanboel. Vanaf deze luchthaven kun je ook in Izmir zien te geraken. Dit kost je op dit moment ongeveer rond de 75 euro. Badplaats Bodrum is ook te bereiken vanaf Keulen, daar moet je wel ongeveer 110 euro voor neerleggen.

Een andere populair vliegveld is die van Düsseldorf. Hiervandaan vlieg je bijvoorbeeld naar Bodrum (voor ongeveer 117 euro), Izmir (77 euro), Kayseri (57 euro) of Antalya (94 euro).   

Waar moet je eigenlijk heen?

Nu je toch op zoek bent naar een last-minute naar Turkije, geven we je ook graag een kleine tip. Bezoek eens Antalya! Deze schitterende stad ligt aan de Middellandse Zee, en daarmee weet je eigenlijk genoeg. Heerlijk blauwe zee, prachtig witte stranden. Het is allemaal in de buurt van Antalya te vinden. Een hele dikke tip dus!

Mocht je toch liever iets anders willen, dan is Bodrum ook leuk. Hier kom je ook helemaal tot rust. Deze bekende badplaats staat ook bekend om zijn goede massages, waardoor je helemaal uitgerust terugkeert van vakantie. En dat is toch waar vakanties uiteindelijk voor bedoeld zijn!

Welke maatschappijen vliegen nog naar Turkije?

Er zijn nog een aantal vliegmaatschappijen die richting Turkije vliegen. Dit zijn onder andere: SunExpress, Pegasus en Corendon Airlines. Hier kun je vaak ook hele vakanties boeken, dus daar moet je zeker eens naar kijken!