Alhoewel er jaarlijks veel mensen en natuurlijk vooral studenten het openbaar vervoer gebruiken is de primaire manier van vervoer in Nederland nog altijd de auto. Jaarlijks gaan miljoenen mensen de weg op met de auto, op weg naar werk. Daarnaast worden er natuurlijk ook veel goederen vervoerd op deze wegen. Het is dan ook logisch dat veel jonge mensen hun rijbewijs. De leeftijd waarop je je rijbewijs kunt halen is dan ook 17 tegenwoordig in plaats van 18. Als je eenmaal je rijbewijs hebt kun je gaan denken aan een auto. Er zijn verschillende manieren om een auto aan te schaffen. Je kunt natuurlijk gewoon een auto aanschaffen, nieuw of tweedehands. Maar je kunt ook een auto leasen. Als je een goede baan hebt krijg je mogelijk zelfs een leaseauto van de zaak. In dit artikel wil ik het over een specifieke soort lease hebben, de shortlease.

Wat is een shortlease

Een shortlease is een flexibel leasecontract die je vaak een tot achttien maanden kunt aanhouden. Dit betekent dat je snel weer van de auto af kan mocht je dat willen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Het eerste voordeel wat we bespreken is het voordeel voor beginnende ondernemers en ZZP’ers. Wanneer je net een bedrijfje begint zul je best wel veel financiële onzekerheid hebben. Je hebt sommige maanden waar je heel veel verdient maar andere maanden waar je niet zoveel verdient. In een dergelijke situatie is het ontzettend handig om niet te veel vaste kosten te hebben. Met een shortlease zul je flexibel rijden en mocht je deze de lease willen opzeggen is dat op de korte termijn mogelijk.

Veel auto’s proberen

Voor liefhebbers van auto’s heeft een shortlease ook veel voordelen. Je hoort het al in de naam. Wanneer je van een shortlease gebruikt maakt kun je 18 maanden later alweer een nieuwe auto kiezen om uit te proberen. Het kan zelfs handig zijn wanneer je erover nadenkt om een auto aan te schaffen maar niet weet welke keuze je kunt maken. Je kunt in een jaar een paar verschillende auto’s uitproberen en op die manier zul je heel goed weten wat je beste auto voor jou is. Ook als je ondernemer bent is het een goed idee om voor een shortlease te kiezen. Je kunt deze namelijk aan je werknemer geven in het eerste jaar van zijn arbeidsovereenkomst. Als de werknemer ontslagen wordt of ermee stopt is de lease gemakkelijk op te zeggen.