Het is nu eenmaal een heel ander jaar dan normaal. Al sinds het begin van 2020 is het normale leven door de wereldwijde pandemie volledig overhoopgegooid. In Maart ging Nederland in een volledige lockdown en gingen we plotseling allemaal thuiswerken. Daarnaast was het ook niet meer mogelijk om naar het buitenland te reizen. Zelfs landen in Europa gingen op rood of oranje. Tijdens deze zomer leek het iets beter te gaan met de besmettingen en menig Nederlander ging nog een weekje naar het buitenland, vooral binnen Europa natuurlijk aangezien de meeste landen buiten Europa geen buitenlanders toelaten. In het najaar kwam er een tweede golf en op dit moment is het nog maar de vraag hoe de kerst eruit zal zien. Voor veel Nederlanders is er waarschijnlijk geen mogelijkheid om op wintersport te gaan. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je dit jaar toch het wintersport gevoel kunt krijgen.

Indoor skihallen

Nederland is natuurlijk een van de platste landen ter wereld. We hebben geen bergen en zelfs amper heuvels. De ‘hoogste berg van Nederland’ is slechts zo’n 300 meter boven zeeniveau. Als we in Nederland dan ook willen skiën of snowboarden zullen we toch echt naar een indoor skihal moeten gaan. Gelukkig zijn er daar best wat van in Nederland en is het dus best mogelijk om een weekend of een week lang elke dag daar te gaan skiën of snowboarden. Het is niet ideaal en je kunt niet genieten van de prachtige Alpen om je heen. Maar het is natuurlijk beter dan niets en ook een goede gelegenheid om je techniek te verbeteren.

 

Geen apréski, wel glühwein en lekker eten

Natuurlijk na het skiën naar de kroeg gaan en daar hossen en zingen in onze skibroek zal er niet inzitten. Maar je kunt wel nog een typische wintersportavond hebben door lekker met je gezin of een paar vrienden glühwein te drinken en een kaasfondue te doen. Een kaasfondue kopen is zo gedaan en als je echt goede kaas speciaal voor fondue wilt dan kun je raclette kaas kopen. Kaas kopen is tegenwoordig ook online zo gedaan.

Het beste ervan maken

Ondanks het feit dat een echte wintersport in Zwitersland, Oostenrijk of Frankrijk er dit jaar niet inzit, kunnen we er alsnog het beste van maken door deze oplossingen. Als we een paar dagen lang elke dag naar de skihal gaan om ons daar uit te leven en in de avond lekker glühwein drinken en kaasfonduén, dan zullen we toch nog een beetje het wintersport gevoel krijgen.