Tegenwoordig lijkt het alsof de meeste mensen in een kantoor werken. Maar persoonlijk werk ik al mijn hele leven in de bouw. In de bouw werken is een zeer interessante baan en er zijn ook veel dingen die mensen niet weten over deze industrie. Zo denken bijvoorbeeld veel mensen dat als je in de bouw werkt je niet hoog bent opgeleid. Om deze reden bespreek ik in dit artikel hoe het is om te werken in de bouw.

Goed verdienen

Heel veel mensen denken dat je in constructiewerk niet zoveel verdiend. Dit is absoluut niet waar. Zeker wanneer je tijd besteed aan het ontwikkelen van je technische vaardigheden en je diploma’s haalt om bepaalde machines te mogen besturen is het heel goed mogelijk om een fantastisch salaris te verdienen. Zelf begon ik met het rijden van een vorkheftruck maar ik ontwikkelde al snel de vaardigheden voor meer technisch ingewikkelde machines. In de loop van de jaren werd mijn salaris ook een stuk hoger.

Vroeger naar huis

Wanneer je in de bouw werkt begin je over het algemeen al zeer vroeg. Niet zozeer bij projecten in woonwijken want dan krijg je klachten, maar bij industriële projecten is het heel normaal om rond vijf uur of zes uur te beginnen. Dit betekent dat je ook vroeger naar huis kan. Als je zes uur begint en een half uur pauze hebt dan kun je verwachten dat je rond half drie in de middag klaar bent met werk. Dan heb je de rest van de dag nog wat tijd over voor leuke dingen.

Je hoeft niet zo te letten op kleding

Iets wat me nooit aansprak was dat ik elke dag in een pak naar kantoor zou moeten gaan. In de bouw draag je robuuste kleding en hoef je je niet zo’n zorgen te maken over je uiterlijk.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan werken in de bouw. Een van de grootste dingen aan werken in de bouw is dat het best gevaarlijk is. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel maatregelen om het werk veiliger te maken maar helaas is het nog steeds zo dat er vaak mensen gewond raken.

Interessante opties

Wanneer je denkt aan werken in de bouw dan denk je natuurlijk aan het bouwen van gebouwen logischerwijs. Maar er zijn creatievere opties ook nog. Zo kun je bijvoorbeeld werken bij filmsets. Op deze manier kun je nog beroemdheden ontmoeten ook.