Iets waar bijna niemand meer zonder kan is hun mobiele telefoon. We hebben tegenwoordig allemaal een smartphone in onze zak waarmee we in Whatsappen met onze vrienden en familie, dingen opzoeken en video’s kijken. Het begon allemaal met de opkomst van de touchscreen Iphone. Het was een revolutie in de mobiele telefoonindustrie. Tegenwoordig hebben we bijna allemaal een smartphone en een telefoonabonnement. Maar we vervangen onze telefoons ook vaker, bijna elke twee jaar. Toch is dit misschien niet zo’n goed idee. Het zijn dure apparaten en in de afgelopen jaren zijn nieuwere versies niet zoveel beter geworden. Toch is het lastig om een telefoon langer dan twee jaar mee te laten gaan. In dit artikel bespreken we waarom dat is en hoe je toch langer je telefoon kunt gebruiken.

Verlies en schade

De mobiele smartphones met touchscreens zijn misschien technologisch beter geworden, tegelijkertijd zijn ze ook een stuk gevoeliger geworden. Vroeger hadden we telefoons zoals de Nokia die we van een brug af konden laten vallen en hij deed het nog steeds. Tegenwoordig glipt onze telefoon even uit de hand, valt op de grond en is kapot. Gelukkig kun je meestal nog een mobiel reparatie uitvoeren. Het is daarom beter om te proberen voorkomen dat je mobiel beschadigd raakt. Er zijn tegenwoordig heel veel goede beschermhoezen voor elke telefoon.

Sommige van deze hoesjes zijn zelfs waterdicht. Op die manier kun je ervoor zorgen dat zelfs als de telefoon in het water valt deze niet beschadigd raakt. Tegenwoordig zijn er namelijk veel mensen die op het toilet zitten op hun telefoon en deze per ongeluk in het toilet laten vallen. Of als de telefoon in je zak zit en er een regenbui is kan hij ook zo nat worden dat de telefoon beschadigd raakt. Daarom raden we aan om eeterdichte hoes te nemen

Updates

Een van de redenen dat velen van ons na twee jaar, aan het einde van het abonnement onze telefoon moeten vervangen is vanwege de nieuwe updates die onze telefoon trager maken. Veel van de apps die we gebruiken worden regelmatig geüpdatet maar de hardware kan deze software na een tijdje niet meer aan. Veel van deze updates zijn niet persé nodig. Het kan dan ook een goed idee zijn om niet meer te updaten. Als je automatisch updaten hebt aanstaan kun je dat veranderen in de instellingen van je telefoon. Op deze manier gaat je smartphone jaren langer mee.