In mijn woonkamer heb ik een lichtplan gemaakt omdat ik niet te vrede ben met hoe de verlicht op het moment is. Met het lichtplan kan duidelijk in kaart brengen hoe en wat je verlicht wil hebben in die ruimte. Het is echt heel leuk en nuttig om zo’n lichtplan te maken. Het is ook niet moeilijk om een lichtplan te maken maar om maar met een tip te beginnen zorg dat een professional je helpt of op gang helpt.

 

Soorten verlichting

Er zijn allerlei soorten verlichting, zelf heb ik gekozen voor LED verlichting omdat het een duurzame manier van verlichting is. Mijn woonkamer was altijd een beetje donker en daar begon ik mij steeds meer aan te storen. Ik vind het prettig dat je keuzes hebt dat als het nodig is je het extra kan verlichten en als je het donker wil hebben dat dit ook kan. In mijn woonkamer heb ik een aantal LED downlights laten monteren die voldoen helemaal aan de verwachtingen en wensen die ik heb. Ook vond ik de keuze voor dimbaar licht erg fijn zo kan ik het licht helemaal naar wens instellen.

 

Kleur

Sinds kort heb ik op mijn kamer verlichting die ik kan aanpassen in kleur dit vind ik persoonlijk heel erg leuk. Maar de kleuren hebben ook zijn functie en dat merk ik meteen en maak er ook veel gebruik van. In de ochtend zit ik persoonlijk niet op donkere kleuren te wachten en wil ik frisse ochtend kleuren zoals geel en groen. Maar in de avond kies is vaak donkerblauw of rood dit zorgt voor sfeer en rust. Ik heb deze kleuren lampen ook laten plaatsen in mijn woonkamer en dat is echt fantastisch. Je creëert zoveel sfeer door verschillende kleuren te gebruiken. Ik ben er helemaal trots op en laat het graag aan mensen zien.

 

De volgende klus

Door deze verandering in de woonkamer heb ik helemaal zin gekregen om iets anders aan te passen in mijn huis. Zelf zit ik te denken aan de keuken en dan vooral met oog op duurzaamheid. Op het moment kook ik nog op gas maar ik wil dit super graag aanpassen en elektrisch gaan koken. Ik wil mij eerst goed verdiepen wat mogelijk is en welke verandering een goede bijdrage zijn voor het milieu want dat is zo belangrijk. Kleine veranderingen dragen al zoveel bij, kijk een rond wat jij zou kunnen doen.