Financieel gezond zijn is ontzettend belangrijk om zonder al te veel stress door het leven te gaan. Je wilt een goed en stabiel inkomen en genoeg geld om maandelijks rond te komen. Maar zeker als je nog studeert en alleen een bijbaan hebt, of in de eerste jaren van je carrière bent dan heb je misschien nog niet zo’n hoog inkomen. Het daarnaast niet alleen belangrijk om geld genoeg te hebben voor eten, huur en leuke dingen. Je wilt ook beginnen met geld sparen voor bijvoorbeeld een huis en zelfs aan je pensioen gaan denken. De truc wordt dan ook om ervoor te zorgen dat je maandelijks minder uitgaven hebt zodat je geld kunt sparen. In dit artikel bespreken we hoe je minder onnodige uitgaven kunt doen.

Geef minder geld uit aan eten

Het is natuurlijk belangrijk om dagelijks te eten en drinken en goede voedingstoffen binnen te krijgen. Maar tegelijkertijd geven we maandelijks veel geld uit aan onnodig duur eten en drinken. Hoeveel mensen gaan bijvoorbeeld niet dagelijks voor drie tot vijf euro koffie halen bij de Starbucks. Dit kan al snel 90 tot 150 euro per maand kosten. Als je gewoon koffie thuis drinkt voor 10 cent per bakkie dan kun je maandelijks al snel 100 euro extra overhouden. Dit is 1200 euro per jaar! In plaats van uit eten gaan met vrienden kun je ook gewoon prima thuis koken. En ga ook beter om met voedselresten die je bijvoorbeeld de volgende dag kunt opeten.

Abonnementen

We hebben tegenwoordig allemaal verschillende abonnementen waar we maandelijks een klein bedrag voor betalen. Het probleem is dat al deze kleine bedragen bij elkaar best wel een hoog bedrag worden. Het is dan ook een goed idee om een moment te nemen waar je al je maandelijkse abonnementen onder de loep neemt en bekijkt of je deze wel daadwerkelijk nodig hebt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je geen geld betaald voor iets waar je toch weinig gebruik van maakt. Kijk ook of je een voordelig telefoonabonnement kunt krijgen.

Stop met ongezonde gewoontes

We hebben allemaal ongezonde gewoonten waar we eigenlijk mee zouden moeten stoppen. Dit is het moment om dat te doen. Roken bijvoorbeeld kost mensen ontzettend veel geld. Als je stopt zul je al snel honderden euro’s extra per maand in je zak overhouden. En in de toekomst zal het waarschijnlijk je leven redden als je stopt. Maar ook alcohol tijdens het uitgaan is een goed idee om mee te stoppen.