Het is vroeg in de ochtend. Ik word wakker door mijn wekker. Maar niet zomaar een wekker. Mijn wekker is mijn hond. Deze komt vroeg in de ochtend mijn kamer in om me wakker te maken. Natuurlijk omdat hij zijn ontbijt wil. Hij komt elke dag binnen rond een uurtje of half zeven. Dan springt die op mijn bed en blijft heen en weer springen tot ik wakker word. Dan kom ik mijn bed uit en geef ik mijn hondje te eten. Daarna pak ik een kop koffie en lees ik het nieuws op mijn telefoon. Daarna moet ik me maar is klaar maken voor werk.

Mijn pauze

Ik ging naar mijn werk en in de pauze raakte ik in gesprek met een collega. We kwamen aan de praat over onze honden. Ik heb namelijk een bulldog en zij heeft een herder. We begonnen te praten over waar we ze vandaan hadden. Daarna begonnen we over de gezondheid van de honden. Zo vertelde ze me dat het regelmatig ontwormen van je hond heel belangrijk is. En dit wist ik niet. Ze vertelde me dat je een wormenkuur kon kopen. Dus in mijn volgende pauze ging ik opzoek naar “wormenkuur hond”. Op de medpet site vond ik hier allemaal informatie over.

Wat zijn wormen?

Zo zijn er verschillende soorten wormen, zoals lintwormen, zweepwormen, spoelwormen en nog een aantal. Dit zorgt ervoor dat je hond een slechtere conditie krijgt of een doffe vacht maar de veel voorkomende wormen infecties kunnen verlopen zonder klachten. Toch is het erg belangrijk om de hond te ontwormen. Het is niet alleen belangrijk voor de hond maar ook voor jezelf. Of vooral voor kinderen. Kinderen kunnen er ook mee geïnfecteerd raken. Wanneer ze bijvoorbeeld buitenspelen waar ook honden rondlopen. En dat wil je natuurlijk ook voorkomen.

Happy dog

Zo zijn er veel verschillende soorten merken die je kan gebruiken om je hond te ontworpen. Zo staat er bij elk product ook voor wat voor soort hond het geschikt is. Want sommige honden hebben een bepaald gewicht nodig. Zo weet je hoeveel je je hond kan geven. Alles voor de gezondheid voor mijn hond. Ik ging naar huis na mijn werk en ging online gelijk dit product bestellen. Om precies te weten hoe ik dit moet doen stonden er video’s op de site en stond er een bijsluiter op de pagina. Nu kon mijn hondje gezond blijven en kan die lekker rond blijven rennen. En kan die me elke ochtend wakker maken en heb ik geen wekker nodig.