De krokusvakantie is nu net voorbij en dat is het eerste signaal dat de lente er weer aankomt. Voor ons allemaal is dit een goed teken dat de donkere winterdagen voorbij zijn het langzaamaan weer beter weer zal worden. Sommigen van ons kijken uit naar het genieten van de mooie grote tuin die we hebben in de lente en zomer. Maar een grote tuin betekent natuurlijk ook veel onderhoud. Elk jaar weer zijn er vele mensen die wekelijks hard werken op kantoor en dan in het weekend aan het werk moeten in de tuin, in plaats van genieten van de mooie zomerdagen. Toch zijn er manieren om minder tijd kwijt te zijn aan werken in de tuin. Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Kunstgras

Ik weet nog heel goed dat mijn vader elke zomer weer aan het zuchten was over hoeveel tijd hij wel niet kwijt was aan grasmaaien. Grasmaaien is voor veel mensen een rotklus. Het is niet voor niets dat we in Amerika zien dat mensen hun gazon grasmaaien met een rijdende grasmaaier waarop ze televisiekijken. Alles om afgeleid te zijn. Toch is er een betere manier dan een dergelijk superdure grasmaaier aanschaffen, kunstgras.

Natuurlijk zijn er veel mensen die bij kunstgras denken aan het verschrikkelijke kunstgras dat te vinden is op tennisvelden en hockeyvelden. Dit kunstgras doet pijn om op te liggen en ziet er ook niet uit. Maar voor tuinen zijn er tegenwoordig fantastische vormen van kunstgras beschikbaar die niet te onderscheiden zijn van echt gras. Maar natuurlijk heb je met dit gras wel het voordeel dat je het nooit hoeft te maaien. Kunstgras kopen is daarom een uitstekende optie.

Tuinman

Het inhuren van een tuinman is een uitstekende mogelijkheid. Ik weet wat je denkt, een tuinman is voor ontzettend rijke mensen. In het dichtbevolkte Nederland is het hebben van een tuin al een luxe, laat staan het hebben van een tuinman. Toch hoeft een tuinman niet duur te zijn. Als je een keer in de lente een tuinbedrijf inhuurt om je tuin op orde te brengen kun je de rest van de zomer vooruit zonder al te veel tijd kwijt te zijn aan in de tuin werken. Op deze manier kun je genieten van de tuin en lekker in een luie ligstoel van de zon genieten of wat vlees grillen op de barbecue. Het hebben van een grote tuin hoeft niet te betekenen dat je constant aan het werk bent. In plaats daarvan is het beter om er gewoon van te genieten.