Het is een vraag die veel mensen vandaag aan zichzelf stellen. Het is namelijk belangrijk om te kijken wat je met je geld doet. Laat je het op je bankrekening staan of ga je het geld verhogen door bijvoorbeeld te gaan beleggen. Sparen is niet meer wat het was en beleggen wordt steeds toegankelijker. Daarom is leggen we je in deze blog uit wat beleggen is en waarom het een goede keuze kan zijn om te gaan beleggen of waarom het juist slim is om niet te gaan beleggen. Ben je benieuwd naar onze tips? Lees dan vooral verder!

Waarom zou je gaan beleggen?

Waarom zou je gaan beleggen? Door bijvoorbeeld economische crisis zijn mensen niet bereid om grote bedragen uit te geven. Helaas heeft sparen tegenwoordig nauwelijks meer voordelen. Het resultaat: je spaargeld zal langzaam in waarde dalen. Omdat de spaarrente die banken hanteren laag is, is het bijna onmogelijk om jouw spaargeld te verhogen. In feite is de inflatie op jaarbasis hoger dan de huidige gemiddelde spaarquote. Wat u kan helpen is het spaardeposito, u kunt gemakkelijk 4 keer de rente van de huidige bank krijgen. U stelt een bepaalde geldperiode vast, die enkele maanden tot meerdere jaren kan zijn.

Hoe werkt beleggen?

Beleggen kan in allerlei verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan losse aandelen. Bij losse aandelen kan hier en daar je vragen hebben over bijvoorbeeld een bepaalde branche. Je zou je bijvoorbeeld kunnen afvragen: zijn waterstof aandelen een goede investering? Het is belangrijk om dit zelf uit te zoeken en je eigen mening daarover te veilen. Niemand kan de markt voorspellen, maar je kan wel je eigen portfolio opbouwen met bijvoorbeeld een focus op groene aandelen, aangezien iedereen weet dat we steeds meer groen gaan leven kan dit een goede optie zijn.

Geld verdienen met beleggen

Er zijn twee manieren om geld te verdienen met beleggen: de meeste beleggers zijn willen zo laag mogelijk inkopen en zo hoog verkopen. Ze investeren in snelgroeiende bedrijven die waarde hechten aan waarde. Dit is aantrekkelijk voor zowel daghandelaren als beleggers die kopen en vasthouden. De eerste hoopt te profiteren van kortetermijntrends, terwijl de laatste hoopt dat de winst en de aandelenkoers van het bedrijf in de loop van de tijd zullen stijgen. Beiden zijn van mening dat hun aandelenselectie ervoor kan zorgen dat ze beter presteren dan de markt. Andere investeerders geven de voorkeur aan een regelmatige cashflow. Ze kopen aandelen van bedrijven die dividend uitkeren. Het groeitempo van deze bedrijven is dan wel weer minder.