In maart, dit jaar, wordt mijn oma 95 jaar. Een mijlpaal als je het mij vraagt. Natuurlijk heeft ze ouderdomskwaaltjes maar verder is ze kerngezond en geniet ze nog volop van het leven. Omdat ze alweer 95 jaar wordt willen we iets speciaals organiseren voor haar.

Uit de oude doos

Oma is recent verhuisd naar een kleine woning. Samen met haar man, die 25 jaar geleden is overleden, heeft ze jarenlang in een groot vrijstaand huis gewoond. Tot vorig jaar heeft ze daar alleen gewoond. Omdat ze het te groot vond ging ze op zoek naar een kleine woning. Haar huis heeft ze verkocht en huurt nu een klein appartement midden in het dorp. Vanuit haar huis loopt ze zo het dorp in met haar rollator en vanuit haar tuintje heeft ze contact met de mensen uit de buurt.

Oma houdt er heel erg van om oude herinneringen op te halen. Zo heeft ze een doos met alle oude foto’s en spulletjes uit de tijd dat zij jong was. Met een kopje thee en een koekje vertelt ze hele verhalen over haar jeugd en laat ze daarbij allerlei foto’s zien. Voor haar verjaardag hebben we alle oude dia’s tevoorschijn gehaald en laten we via een dia projector tijdens haar verjaardag zien.

Gepast cadeau

Oma wil geen cadeaus, ze heeft alles al zegt ze. Aan foto’s van haar kinderen en kleinkinderen hecht ze veel waarde. We maken elk jaar met zijn allen een grote foto met al haar kinderen, kleinkinderen en inmiddels ook achter kleinkinderen. Deze foto wordt mooi ingelijst en in de gang opgehangen. Haar hele gang hangt inmiddels vol met foto’s van ons. Elk jaar komt er wel een achter kleinkind bij. Een ander standaard cadeau voor oma zijn orthopedische schoenen. Deze kopen we altijd online bij Vamos schoenen en we kopen ook altijd dezelfde. Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt maakt het niet meer uit hoe je schoenen eruit zien, als ze maar goed en lekker zitten. Aan al haar vrienden vraagt ze een donatie voor de Hartstichting. Dit jaar huurt ze een leuk klein zaaltje bij haar in de buurt waar ze al haar familie en vrienden uitnodigt voor een borreltje. Haar kinderen en kleinkinderen maken lekkere hapjes en verzorgen de drankjes. Natuurlijk hangen we 95 ballonnen op en heel veel slingers. Wij vinden de leeftijd van 95 erg speciaal en zorgen dat dit een speciale dag wordt voor oma.